<

BETEK WOOD CARE VARNISHED

Lac pentru lemn pentru stratul de finisaj, protector și decorativ, lucios, transparent, pe bază de liant alchidic, special conceput pentru suprafețele de lemn.
SPECIFICAȚII
Nu are nevoie de lăcuire suplimentară după aplicare. Asigură protecţie împotriva ciupercilor albastre datorită  aditivilor speciali. Protejează lemnul împotriva apei și a razelor ultraviolete. Pătrunde cu ușurinta în lemn. Rezistent la coroziune. Creează o peliculă pe suprafața. Nu conţine plumb.
 
SUPRAFEȚE  DE APLICARE
Se utilizează pe toate tipurile de placaje cu lemn și la vopsirea mobilierului de grădina din lemn. Evitaţi utilizarea pe stupi, saune, lemn care conţine alimente neambalate, dușumele din lemn orizontale și suprafețe din lemn expuse la trafc pietonal. Evitaţi să aplicați pe suprafețe de lemn cu concentraţii ridicate de ulei natural precum lemnul de tec sau de iroko.
 
MOD DE UTILIZARE
Amestecaţi bine înainte de aplicare. Aplicați două straturi cu pensula, cu trafaletul sau pulverizatorul și așteptati 8 de ore între straturi. Curăţaţi suprafețele de aplicare de grăsime, murdărie, răşină și praf, șlefuiți și îndepartati praful dacă este necesar. Finisaţi nodurile prin ardere, dacă există, și îndepartati răşinile cu diluant celulozic. Aplicați 1 sau 3 straturi de Betek Impregnation Care înainte de aplicarea lacului pentru a asigura protejarea lemnului netratat împotriva ciupercilor, a mucegaiului și a carilor. Aplicați Betek Wood Care Varnished după 24 de ore. Șlefuiți ușor, 9tergeti cu o cârpă curată și băiţuiţi suprafața cu aceeași culoare, atunci când este necesar să aplicați din nou Betek Wood Care Varnished pe suprafețele care au fost tratate anterior cu același produs. Eliminaţi zonele cu băşici și umfaturi și apoi începeţi să aplicați lacul. Se recomandă aplicarea în două straturi. Reţineţi că, pe măsură ce crește numărul de straturi, culoarea va deveni mai închisă. Aplicați același număr de straturi în lucrările continue. Asigurați-vă că umiditatea lemnului de aplicare nu depașește 15%.
Notă: se recomandă colorarea stratului de finisaj cu 15%, în medie, pentru a crește rezistenţă UV, atunci când se dore9te un aspect natural. Evitaţi aplicarea produselor, cum ar fi ulei de în, glet sintetic și lacuri de umplere pe suprafețe în timpul restaurărilor substructurale. Asigurați-vă că există o peliculă protectoare pe substrat pentru rezistenţa completă la UV, dacă se
folosește un strat protector transparent în stratul de finisaj pentru aplicații de protejare a lemnului pentru exterior. Responsabilitatea de a evita acest pas aparţine în totalitate consumatorului.
Asigurați-vă că temperatura ambientală și cea a suprafeței de aplicare este între +5°C și +30°C, din momentul în care începeţi să aplicați vopseaua și până la uscarea completă. De asemenea, protejați suprafețele împotriva înghețului. Curăţaţi sculele imediat după aplicare folosind diluantul Betek Synthetic Thinner.
 
DILUARE
Gata preparat. A nu se diluă.
 
TIMP DE USCARE (20°C, 65% RH)
Uscare la atingere: 1 - 2 ore
Uscare completă: 12 de ore (timpul de uscare poate crește la umiditate relativ ridicată și la temperaturi mai scăzute)
 
CONSUM
1 litru poate acoperi o suprafața de 11 - 13 m2 aplicat într-un singur strat în funcție de tipul și absorbantă lemnului. Culoarea și consumul pot varia în funcție de tipul de lemn, de starea suprafeței, de numărul de straturi, precum și de metoda de aplicare. Testați controlat cu mostre pentru a estima con- sumul.
 
PUNCT DE INFLAMABILITATE
<39 C
 
DEPOZITARE
Poate fi depozitat timp de cel puţin 3 ani în ambalajul original sigilat, într-un mediu răcoros, ferit de îngheț și de lumina solară directă. Închideți ambalajul imediat după aplicare pentru a evita contactul cu aerul.
 
AMBALARE
2,5 L, 0,75 L
 

Varese vă colorează casa în orice nuanță de culoare pe care v-o imaginați.

Producția de culori personalizată prin BETEKMIX va permite să obțineți pe loc nuanța dorită.

Pe langa propria paleta de culori, sistemul Betekmix vă permite să selectați culori din alte palete internaționale asigurând, cu o precizie maximă, un rezultat pe măsura așteptărilor.
Cu ajutorul sistemului BETEKMIX  se pot obtine nuanțe de vopsea atât pe bază de apă, cat și pe bază de solventi.

culori standard pentru lemn

Atenție! Nuanțele de culoare sunt estimative și diferă în funcție de monitor

RED

1013 CREAM 1084

LIGHT BROWN 8011

CHROME YELLOW 1031

ALUMINIUM 7012

GRASS GREEN 6072

OLIVE 6028

OXIDE YELLOW 1016

WALNUT 2009

ORANGE 2034

BLUE 5005

PEAR 8085

VENGE 8088

RED 3008

PARLIAMENT BLUE 5021

CHERRY 8086

DARK BROWN 8012

BORDEAUX 3021

NAVY BLUE 5002

VARESE | Iti coloreaza visele | Vopsea BETEK

Targu Jiu

Tel.: +4 0753 39 39 39
Tel.: +4 0745 613 544
Adresa: Strada 9 Mai nr. 24, Tg-Jiu, Gorj
E-mail: varese@varese.ro

București

Tel.: +4 0742 130 309
Tel.: +4 0745 613 544
Adresa: Str. DECEBAL 7, Rudeni Chitila
(Centura de Nord, București)